Top 5 beste Prime Video series om nu te kijken

Wie vandaag de dag zoekt naar een film of serie om naar te kijken heeft een overvloed aan keuze. Eerst als het aankomt op streamingdiensten, daarna als je kijkt naar de keuze per streamingdienst. Wij helpen je een handje met de beste keuzes. Vandaag is het tijd voor de Prime Video series om nu te kijken.

1. The Boys

Wie het anno 2023 heeft over Amazon Prime Video denkt als eerste aan The Boys. Niet de heren met wie je ieder weekend bij de voetbalclub doorbrengt, maar de mannelijke club superheldenbestrijders die “slechte” superhelden uit probeert te schakelen. In de wereld van The Boys zijn de bovennatuurlijke mensen namelijk niet zo heldhaftig, maar juist enorm egoïstisch en vaak zelfs compleet gestoord.

De satirische kijk die deze serie van Eric Kripke neerzet over superhelden is verfrissend in een tijdperk waarin de brave vechtersbazen bijna niet zijn weg te denken van het witte doek. De intense actie en bloederige taferelen staan dan ook in groot contrast met wat je ziet op het witte doek waarbij je hier en daar wel lekker kunt lachen om de bizarre beelden die je voorgeschoteld krijgt. 

2. The Lord of the Rings: The Rings of Power

Van superhelden schakelen we over naar de fantasiewereld van J. R. R. Tolkien. Natuurlijk doelen we dan op The Rings of Power, één van de duurste series ooit gemaakt. Dat valt de serie ook aan te zien. Het bekende Middle-Earth wordt op prachtige wijze vormgegeven en oogt misschien nog wel spectaculairder dan in de filmreeks van Peter Jackson.

Het eerste seizoen van acht afleveringen speelt zich duizenden jaren voor The Lord of the Rings af. Het creëren van de zogeheten Rings of Power en de eerste opkomst van Sauron staat centraal, net als de laatste bonden tussen de mensheid en de elven. Een tweede seizoen is al in de maak en verschijnt volgend jaar.

3. Invincible

Als we het hebben over Prime Video series die je voor het einde van het jaar gezien moet hebben, komen we direct uit bij Invincible. Deze superheldenserie mag dan wel in geanimeerde vorm zijn, maar dat betekent niet dat deze gericht is op kinderen. De serie zit vol bloederig geweld en enorm veel gevloek. 

Toch is het een serie die je niet mag missen vanwege het bijzonder toffe verhaal dat wordt verteld. De serie gaat namelijk over de doodnormale tiener Mark die langzaam aan superkrachten begint te ontwikkelen die vergelijkbaar zijn met die van Superman. Al snel staat zijn wereld op zijn kop en met een cliffhanger van jewelste die het eerste seizoen afsloot zitten kijkers te smachten naar seizoen 2.

Dat tweede seizoen verschijnt na een lange wacht dit jaar. Wat dat betreft is er geen beter moment om de serie op te pakken nu.

4. The Grand Tour

Hoewel Jeremy Clarkson sinds kort weg is bij Amazon Prime Video staat de uitstekende catalogus van The Grand Tour nog altijd op de streamingdienst. Wie zin heeft in een goede dosis vermaak met enorm dure auto’s doet er dan ook goed aan om de serie te kijken. Hoewel de serie nooit het succes (of het format) van Top Gear wist te vinden, is de dynamiek tussen Clarkson, Richard Hammond en James May nog altijd aanstekelijk.

Inmiddels zijn er 32 afleveringen in allerlei verschillende vormen en maten te vinden, waarbij de grotere specials nog altijd de tofste zijn. Deze grootschalige producties zijn beeldschoon om te aanschouwen en minstens net zo vermakelijk. Het feit dat er nog altijd nieuwe specials onderweg zijn, is dan ook een vooruitzicht waar menig fan alleen maar blij om kan zijn.

5. Mr. Robot

Series die spelen met de verwachtingen van de kijkers zijn er veel, maar er zijn weinig die dat zo goed weten te doen als Mr. Robot. Deze dramaserie die een realistisch kijkje geeft in de wereld van hackers is onconventioneel, terwijl je nooit zeker bent van wat je kunt geloven. Dat heeft in grote delen te maken met hoe de serie wordt verteld, namelijk vanuit het perspectief van eenzame hacker Elliot Alderson.

Middels 45 afleveringen verdeeld over vier seizoenen houdt Mr. Robot de hedendaagse samenleving een spiegel voor die steeds meer is gaan leunen op de technologische vooruitgang. Tel daarbij op dat de serie tal van mentale problemen die ter sprake komen en fenomenale acteerprestaties van Rami Malek en Christian Slater en je hebt een thriller die je van begin tot eind vastpakt en niet meer loslaat.

5 Prime Video series waar je nu van kunt genieten

Met deze vijf beste Prime Video series kom je 2023 wel door. Welke serie ga jij als eerste kijken? Laat het ons weten in de reacties hieronder en drop zelf je eigen aanraders om te checken. Alle series al gezien? Check dan ook onze vijf keuzes voor de beste Netflix-series die je als man gezien moet hebben.

Ook interessant